Flitsbezorgers balen van Amsterdams besluit om nieuwe locaties te weren

Bezorgdiensten reageren verbaasd op het senza dubbio van de gemeente Amsterdam om nieuwe ‘darkstores’ voor flitsbezorging voorlopig niet meer toe te staan. Omdat flitsbezorgdiensten beloven boodschappen binnen 10 minuten te bezorgen, liggen hun distributiecentra vaak midden in een woonwijk. Da ramen zijn vaak afgeplakt incontrato zwart plastic.

Voor flitsbezorgdienst Gorillas valt de beslissing van de gemeente uit de lucht, zo laat een woordvoerder weten via een schriftelijke reactie. “In het afgelopen jaar dat wij actief zijn in Amsterdam hebben wij waardevolle relaties opgebouwd met lokale partners en onze klanten en hebben honderden economische mogelijkheden gecreëerd. plotselinge besluit vandaag. Wij zijn erg teleurgesteld en zullen onderzoeken welke verdere stappen wij kunnen ondernemen.”

Volgens een woordvoerder van bezorgdienst Flink krijgt het bedrijf goede feedback. “We bieden onze klanten een moderne en innovatieve dienstverlening en willen ook de klanten in Amsterdam blijven bedienen. Het rispettien van wewe- en regelgeving is an priorityit om een ​​​​bedrijf op lange termijn op te bouwen.”

Luie donders

Platformexpert Martijn Arends begrijpt wel waarom het antal bezorgdiensten snel groeit. “Gemak en snelheid, tegen een lage prijs. We zijn als mens natuurlijk luie donders, ik ook. Soms gaat het zelfs om mensen die zelf boven een supermarkt wonen, maar die via zo’n dienst bestellen. vinden we het zo makkelijk dat we het toch maar gewoon doen.”

Het antal Nederlanders dat via flitsbezorging boodschappen bestelt, stijgt snel. Binnen halfjaar kregen bedrijven zoals Flink en Gorilla drie keer zoveel klanten. Arends: “Binnen een stad is plek voor een of twee spelers. Bedrijven investeerden er daarom veel geld in nu. Iedereen wil graag die markleider worden, Vaak worden diensten daarom ook onder de marktprijs verkocht.”

READ  La Francia ha nuovamente avvertito dell'elevato debito pubblico | Economia

Da overlast in de Amsterdamse stad è groot. Buurtbewoners klagen over geblokkeerde stoepen, verkeersveiligheid en geluidsoverlast. Het besluit om voorlopig geen nieuwe darkstores toe te laten, is volgens wethouder Marieke van Doorninck genomen om goed beleid te kunnen maken. “De ontwikkeling gaat zo snel, dat er nu een stop nodig is. Veel Amsterdammers hebben er best last van.”

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *