Werken aan gezonde leefstijl est de route om uit de coronapandemie te komen. Het belang van bewegen voor een goede gezondheid wordt destrieri duidelijker, niet alleen tijdens corona maar ook daarna. Er ligt een belangrijke rol voor de zorg om op bewegen in te zetten, anche onderdeel van een gezonde leefstijl.
Sport en bewegen hebben een duidelijk bewezen positief effect op ziektebeloop en herstel van acute Covid-19. Bovendien draagt bewegen bij aan een langer en gezonder leven, onder meer door verminderde kansen op obbesity, diabete, hart- en vaatziekten.
gezondheid mentale
Naast fysieke effecten è bewegen positief voor het mental welbevinden. Zo zorgt bewegen onder andere voor een uitlaatklep en verbeterde stressregulatie. In het geval van stress dragen sport en bewegen ertoe bij dat stressgevoelens geleidelijk afgevoerd worden. Ook zorgen sport en bewegen voor het verminderen of voorkomen van angstige- en depressieve sintomi.
Leefstijl
Dit benadrukt het belang om meer in te zetten op sport, bewegen en andere leefstijlfactoren. Niet alleen tijdens corona, maar ook juist in de toekomst. De zorg kan hier veel betekenen. Voor veel volwassenen en ouderen is het lastig om uit zichzelf meer te gaan bewegen. Zij hebben vaak behoefte aan goede begeleiding en laagdrempelig aanbod. Voor mensen met vragen en problemen omtrent gezondheid è de zorgprofessional vaak het eerste aanspreekpunt. De kennis over gezondheid en het vertrouwen van de Patient Maakt dat de zorg een geschikte plek is om mensen te informen, motivateren en uiteindelijk door te verwijzen naar beweegaanbod en/of leefstijlprogramma’s.
Porta: Nationale Zorggids
“Fanatico di Twitter. Piantagrane. Fanatico del bacon malvagio. Giocatore sottilmente affascinante. Esperto di birra.”
You may also like
-
Conseguenze negative per la salute se i pazienti rinunciano alle cure del medico di famiglia
-
A Phoenix la temperatura è stata di oltre 43 gradi per diciannove giorni • Il fiume scorre fino alle pareti del Taj Mahal
-
Attivi tutti i giorni o solo nei fine settimana? Entrambi fanno bene al cuore
-
Il buco nero supermassiccio della Via Lattea ha avuto una grande esplosione 200 anni fa
-
L’aspartame, il dolcificante delle bevande dietetiche, aumenta il rischio di cancro? Salute e scienza