Dat urenlang tokkelen on je smartphone een impact heeft op je mental gezondheid is al in veel studies onder de aandach gebracht. Uno studio dell’università di Buffalo non è più disponibile per un collegamento a un altro sito Web di media sociali in un semplice elenco di contenuti.
Wetenschappers van de Università di Buffalo namen bloedstalen af bij 251 studenten tussen 18 en 24 jaar oud. De studenten dienden ook vragenlijsten in te vullen met betrekking tot hun fysieke gezondheid en hun gebruik van Facebook, Twitter, Snapchat in instagram. Gemiddeld spenderen jongeren in die leeftijdscategorie zes uur per giorno su un social media.
De onderzoekers vonden in de bloedstalen verhoogde livelli van proteina C-reattiva (CRP), een biologische marker van chronische ontsteking die kan wijzen op de ontwikkeling van ernstige ziekten zoals diabetebepaaldo kanker in hart-en vaataandoeningen.
Uit de antwoorden op de vragenlijsten kwam dan weer naar voor dat socialemediagebruik in verband staat met meer algemene lichamelijke klachten als hoofd-, borst- en rugpijn en dat er een correlatie is tussen het socialemediagebruik en het antal doktersbezoeken voor ziektebehandeling.
De wetenschappers van de Universiteit van Buffalo beseffen dat zich ieri da kip-of-het-ei-vraag stelt: veroorzaakt intens gebruik van sociale media de lichamelijke problemen of leidt een slechte gezondheid tot een intenser gebruik van sociale media?
“Er è nog verder onderzoek nodig”, zegt David Leede hoofdauteur van de studie, in het wetenschappelijke tijdschrift Cyberpsicologia, comportamento e social network. “Met deze studie hebben we in de eerste plaats aangetoond dat het gebruik van sociale media wel degelijk gelinkt kan worden aan iemands lichamelijke gezondheidstoestand.”
“Fanatico di Twitter. Piantagrane. Fanatico del bacon malvagio. Giocatore sottilmente affascinante. Esperto di birra.”
You may also like
-
Conseguenze negative per la salute se i pazienti rinunciano alle cure del medico di famiglia
-
A Phoenix la temperatura è stata di oltre 43 gradi per diciannove giorni • Il fiume scorre fino alle pareti del Taj Mahal
-
Attivi tutti i giorni o solo nei fine settimana? Entrambi fanno bene al cuore
-
Il buco nero supermassiccio della Via Lattea ha avuto una grande esplosione 200 anni fa
-
L’aspartame, il dolcificante delle bevande dietetiche, aumenta il rischio di cancro? Salute e scienza