Waterpeil Gardameer historisch laag |  Buitenland

Waterpeil Gardameer historisch laag | Buitenland

Toeristen moeten inmiddels iets verder lopen voor ze in het – inmiddels warme – water van het meer enigszins verkoeling kunnen zoeken. Het waterpeil in het meer is zichtbaar gedaald. Oorzaak è di aanhoudende droogte.

Rotsen

Rotsen zijn drooggevallen op vele meter van de normal waterlijn. Ook stijgt de temperatuur van het water snel in het meer. Het schiereiland Sirmione wordt nu omringd door een halo van witte rotsen.

Overdevest: „Ook de Italianen die we hebben gesproken, hebben dit nog nooit gezien. Het è estremo heet en droog. Wij hebben er vier weken gestaan ​​met de camper. Noi zouden nog langer blijven, maar zijn vanwege de hitte vertrokken. Het was dagenlang tegen de veertig graden. Né normale.

Ook heeft hij het nabijgelegen Iseomeer bezocht. Normale komt het acqua daar tot de kade. „Nu is er spontaan een strand van kiezels ontstaan. I ziet er allemaal mensen zitten. Strano.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Drijfzand

Shanna Uitterdijk è net terug in Zwolle na drie weken vakantie in Pacengo bij het Gardameer. Ze Meldt dit jaar niet in het meer te hebben gezwommen. “Er was namelijk veel drijfzand en ook stonk het er vreselijk vanwege alle plantjes die nu ineens boven water stonden.”

Chiel Mulder vermaakt zich ondanks alles nog destrieri a Manerba, langs de oevers van het meer. „Hier stinkt het niet, we kunnen gewoon zwemmen. In die hitte? Geen ultimo furgone. Het è heerlijk ieri. Maar die rotsen die het water uitsteken zijn wel een vreemd gezicht.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Overdevest: „Ze trekken dat meer ook leeg voor de landbouw. Als je eromheen fietst zie je de pompen staan. Hij tont foto’s van een steiger drie jaar geleden en van diezelfde steiger nu: “Ruim een ​​​​meter verschil.”

READ  Il World Bike Tour di Nina e Quirijn in Australia: "Viaggio di 35.000 chilometri"

De tekst gaat verder onder de foto.

Lungofiume

In Noord-Italië is al maanden geen regen van betekenis gevallen en afgelopen winter was er ook weinig sneeuw in de bergen. Belangrijke rivieren (zoals in Italië de Po) hebben dan ook historisch lage waterstanden. Met name de lage waterstand van de Po bedreigt de oogsten van veel Italiaanse boeren. L’autorite hebben daarom besloten o gezette tijden water uit de meren de rivier in the laten vloeien e dat heeft heeft gevolgen voor de waterstand in de meren.

Op droge dagen daalt het waterpeil tot wel twee centimeter per day. Het peil zou nu al ruim een ​​​​meter lager staan ​​​​dan normale.

De tekst gaat verder onder de foto.

Mensen zonnebaden sulla spiaggia di Sirmione.

Mensen zonnebaden sulla spiaggia di Sirmione.

Oogsten

Het redden van de oogsten mag echter ook weer niet ten koste gaan van het bijzonder belangrijke toerisme, betoogt burgemeester Davide Bedinelli: „Ik moet beide beschermen; turismo di terra”. Het zomertoerisme gaat volgens Bedinelli wel naar wens, ondanks wat afzeggingen van vooral Duitse toeristen, die de Italiaanse hittegolf mijden.

De belangrijkste slachtoffers nu zijn de verhuurders van strandstoelen en ligbedden rond het meer. De nu kale rotsen bieden toeristen voldoende plek om lekker op een handdoekje te zonnen, in plaats van een dure huurstoel.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *